ETT ÖGONBLICK …


… fakultetssamordnaren Mina Anger, som utsetts till Årets Uppsalastudent 2003, och på reccemottagningen i universitetshusets aula fick ta emot ett stipendium på 100 000 kronor ur donatorn Anders Walls hand. Enligt prismotiveringen har hon tagit flera spännande initiativ och varit nydanande vad gäller att utveckla studentinflytandet. Hennes insatser har visat prov på entreprenörskap och kreativt tänkande samt hennes engagemang och arbetsinsats har vida överskridit det uppdrag hon har haft.

Hur känns det?
- Jo, bra. Jag blev överraskad förstås, även om jag visste sedan april att min fakultetsnämnd hade nominerat mig. Nu får jag vara med i Walls klubb med de andra stipendiaterna, och det känns lite märkligt kanske, men får man följa med på studiebesök till städer som S:t Petersburg, där de var förra året, så är ju det bra.

Vad ska du göra med pengarna?
- Jag vet inte riktigt, det är så mycket pengar. Men jag ska i alla fall ta körkort och åka till London. En del ska jag väl spara också.

Tror du att Anders Wall visste att du är engagerad i Vänsterns studentförbund?
- Nej, men den informationen hade knappast fått honom att underkänna mig som stipendiat. Samtidigt tror jag inte att vi har riktigt samma syn på livet. Jag kan tänka mig att han tror på den fria marknaden och pengar i allmänhet som världens räddning mer än vad jag gör.

Priset ska ges till en student som verkat i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande. Känner du igen dig?
- Jag känner mig inte som den sortens entreprenör som startar företag, men i motiveringen handlade det mer om kreativitet och engagemang och där känner jag igen mig.


Annons

Annons

Läs mer

2024-09-04 11:25
Är du Ergos nya skribent?   Tidningen Ergo är en av Uppsalas största studenttidningar, med många framstående…
2024-09-02 15:29
Tisdag den 9 september gästar Antikrundan Uppsala och Botaniska trädgården. Förberedelserna är i full gång och SVT:s…
2024-09-02 12:39
Välkommen hit, välkommen hem och så vidare.